Welkom bij EHBO vereniging Mierlo

Cursus Reanimatie en AED

Een reanimatiecursus volgen

 

 

Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Het overkomt elk jaar 15.000 - 16.000 Nederlanders. Zorg er voor dat u dan niet hulpeloos toekijkt. Iedereen vanaf 13 jaar kan het leren.

Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus, bent u voorbereid. In gemiddeld 3 uur leert u een hartstilstand herkennen, hartmassage toepassenen mon-op-mond beademing geven. Ook leert u de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruiken. Dit laatste heet "defibrilleren".

De instructeur is in het bezit van een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).  Uw instructeur leert u reanimeren en defibrilleren op een oefenpop met een AED-trainer.

U ontvangt het lesboek "basale reanimatie inclusief AED". Dit lesboek wordt u gratis aangeboden door de Hartstichting.

Na de cursus ontvangt u een officieel certificaat van de Hartstichting en de NRR. Daarna volgt u 1 keer per jaar een herhalingsles.

Kosten
De Reanimatiepartners van de Hartstichting zijn vrijwilligers. Er is geen winstoogmerk, dus de cursuskosten zijn laag: €25,00.

Wij willen u erop attenderen dat veel zorgverzekeraars het cursusgeld of een gedeelte daarvan vergoed, informeer daar na bij uw zorgverzekeraar.

Ook is het mogelijk om een ander de mogelijkheid te bieden dit te leren door hen een AED tegoedbon te geven, tevens bij ons verkrijgbaar.