Welkom bij EHBO vereniging Mierlo

Gastenboek

Nieuwjaars groet

Wij wensen Bestuur, Team medewerkers en leden allemaal een Gezond en gezegend 2013 toe.

Lieve groet Jan en Diny v.d. Vleuten.Speek


Posten bij de Kennedymars 2011

Beste leden,

Zoals jullie waarschijnlijk weten coördineer ik al jaren het posten bij de Kennedymars Someren.

Dit jaar zal de Kennedeymars plaastsvinden op 2 en 3 juli.

Dit is een erg leuk evenement waar we samen met het Rode kruis en 5 andere EHBO verenigingen de medische verzorging van de lopers regelen.

Aangezien we weer een aantal nieuwe leden hebben wil ik jullie graag wat meer vertelen over dit leuke evenement.
Wij EHBO Vereniging Mierlo bemannen al vele jaren de POST bij Den Heuvel, daar is sinds enkele jaren ook de POST Strabrechtseheide en het preventief tapen bijgekomen, dit jaar hebben wij ook het verzoek gekregen om een tweetal EHBO’ers te leveren voor de POST Aardborsthoeve.

Kleine uitleg van wat je kunt verwachten:

Preventief plakken:
We gaan met een groep van ongeveer 6 EHBO’er van Mierlo naar het centrum van Someren (Zaterdag avond 19:00 tot 22:00 uur) daar zullen we tezamen met een grote groep EHBO’ers en Rode kruis medewerkers een 150 – 200 lopers preventief gaan intapen, dit intapen gebeurd via een speciaal protocol dat alle deelnemende EHBO’ers hebben geleerd.

POST Den Heuvel:
Alle vele jaren mogen wij deze post bemannen, dit is een erg luxe post. We zitten lekker binnen in Zaal Den Heuvel van Zondag morgen 01:00 uur tot 04:00, daar zullen we lopers die hulp nodig hebben voorzien van de nodige medische aandacht, denk hierbij vooral aan blaarbehandeling.
Maar ook problemen met spieren(we geven geen massages) , knieën, flauwtes kleine verwondingen en noem zo maar op.
We bemannen deze post met ongeveer 6 EHBO’ers.

POST Strabrechtseheide:
Sinds twee jaar bemannen we met 6 EHBO’ers de post op de strabrechtseheide, dit is een soort van vliegende post. We gebruiken fietsen om het stuk op de heide in de gaten te houden, anders dan op de andere posten doen we hier niet aan blaarbehandeling (ivm hygiëne) maar geven we uitsluitend eerste hulp in geval van problemen (nood), hierbij staat onze postcoördinator direct in contact met de ambulance zorg in Eindhoven.

POST Aardborsthoeve:
Dit is voor ons een nieuwe post, deze post wordt bemand door EHBO Vereniging liesel, zij hebben gevraagd of wij een tweetal EHBO’ers kunnen leveren die hun assisteren, het gaat hier om de zelfde werkzaamheden als op de post Den Heuvel.

Voor alle EHBO’ers die meedoen aan de posten op de kennedymars, geven we een verplichte cursus blaarbehandeling op 21 Juni in het patronaat te Mierlo aanvang 20:00 uur.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande geïnteresseerd zijn om eens mee te doen ga dan naar onze site www.ehbo-mierlo.nl en meld je aan via de Evenementen Agenda.

Mocht het zo zijn dat alle plaatsen al vol zijn (dan hebben we onze minimale bezetting bereikt) is het altijd mogelijk om mij even te mailen pbeks@ehbo-mierlo.nl we hebben graag een aantal extra mensen die we dan weer kunnen inleren, zij worden dan ingezet tezamen met enkele ervaren EHBO’ers.

Ik hoop dat jullie er net zo’n zin in hebben als ik, we maken er weer een gezellige nacht van, met zeker weer veel leuke positieve ervaringen en heel veel blije gezichten als wij ze hebben geholpen.

Met Vriendelijke Groet,
Pieter Beks
Post coördinator Den Heuvel en Strabrechtseheide
PS: kijk ook eens op www.kennedymars.nl


Feest E.H.B.O.60 jaar

Heel hartelijk dank voor het gezellige feest zaterdag.
Het was prima georganiseerd, dank jullie wel.
De zaal was mooi natuurlijk aangekleed.
Het lopen was voor mij helaas een beetje te ver.

Gr.Jan en Diny v.d. Vleuten-Speek


EHBO feest

Was weer een geslaagd feestje dit weekend,
mogen jullie vaker organiseren.

Groeten uit Almelo